Den dynamiska metropolen Berlin erbjuder mångfald och nya trender inom arkitektur, konst och mode. I mars började easyJet flyga till Berlin-Tegel International Airport från Arlanda. Nu utökas trafiken mellan de två europeiska huvudstäderna med ytterligare sex avgångar i veckan, denna gång till en annan av Berlins flygplatser, Berlin-Schönefeld.

– Vi är glada över att easyJet fortsätter sin satsning på Arlanda. Våra betydelsefulla affärsförbindelser mellan Tyskland och Sverige är beroende av en god tillgänglighet och goda flygförbindelser. En utökad flygtrafik mellan de båda huvudstäderna är viktigt för näringslivet och besöksnäringen, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Vi är glada över att utöka vårt nätverk med den nya flyglinjen mellan Berlin-Schönefeld och Stockholm inför vintern 2018/2019. Vi tror att den nya direktlinjen kommer att bli ett populärt tillägg till vårt befintliga utbud. Vi har även en app, Inspire Me, som hjälper resenärerna att välja destination utifrån budget och reseperiod, säger Thomas Haagensen, easyJet Group Markets Director.

easyJet har ett utbud på över 1 000 flyglinjer mellan 33 länder. Den nya flygförbindelsen mellan Arlanda och Berlin-Schönefeld startar 28 oktober och trafikeras därefter samtliga veckodagar med undantag för lördagar.