På plats vid invigningen fanns den franske premiärministern Manuel Valls, Frankfurts borgmästare Peter Feldmann samt Frankrikes kultur- och kommunikationsminister Audrey Azoulay tillsammans med beslutsfattare från AccorHotels.

– Bara det faktum att den franska premiärministern och Frankfurts borgmästare närvarade vid invigningen visar vilken betydelse Sofitel Frankurt Opera har för stadens hotellnätverk. Sedan tidigare finns Sofitel representerat i Berlin, München och Hamburg och genom öppningen i Frankfurt fortsätter vi att bygga upp vår närvaro i Tyskland, säger Laurent Picheral, vd för AccorHotels i Central- och Östeuropa.

Sofitel Frankfurt Opera har 119 rum och 31 sviter och är beläget i hjärtat av Frankfurt, mitt emot det anrika operahuset Alte Oper. Med ett stort So Spa och ett So Fit-hälsocenter samt stora konferensmöjligheter har hotellet mycket att erbjuda både semester- och affärsresenärer. På hotellrestaurangen Schöne och i Lilis Bar, bägge uppkallade efter Goethes stora kärlek, finns menyer inspirerade av Paris bistroer med vackra rätter och franska pâtisserier.

Hotellet är inrett och designat av den franske inredningsarkitekten Nicolas Adnet från Hertrich & Adnet Studio i Paris. Teamet har skapat ett modernt hotell med inspiration från franska ”hôtels particuliers”. Med målet att ge liv åt det klassiska, utan att imitera det, har de skapat en känsla av ”hôtels particuliers” i det samtida Frankfurt.

– Frankfurt är en stor och viktigt affärsdestination för många nordiska företag, och vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra resenärer ännu ett centralt beläget topphotell i staden, säger Jan Birkelund, ansvarig för försäljning och distribution på AccorHotels i Norden.