Efter en lyckad start i Norrköping väljer nu bmi regional tillsammans med Lufthansa att stärka och fortsätta att utveckla och satsa på Norrköping flygplats. Från och med 30 oktober börjar den nya tidtabellen att gälla med morgonavgång och kvällsankomst inklusive en tur på eftermiddagen. Det här är starten på etableringen av en bas i Norrköping och på sikt kommer bmi regional att anställa personal här.

Tyskland är en av Sveriges största handelspartners och Sverige är ett väldigt populärt turistmål. München och Bayern är också ett populärt resmål för svenskar, med närhet till bland annat skidåkning och vandring. Den nya avgången ger bättre möjligheter till ett utökat resande, både för privat- och affärsresenärer.

– Jag är glad över att bmi regional och Lufthansa väljer att utveckla flyget från Norrköping. Det här stärker Norrköping och regionens attraktionskraft ytterligare ur ett besök- och näringslivsperspektiv, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Via Norrköpings flygplats når privata resenärer och affärsresenärer München, Bayern samt många destinationer i Europa och världen genom Lufthansas stora nätverk. Med morgonavgången innebär det att man når stora delar av Europa under förmiddagen – till exempel London, Rom och Paris.

– För Siemens är det viktigt med goda rese- och transportmöjligheter till och från vår region. Ett stort steg framåt var när flyglinjen Norrköping – München öppnades 2016. Det känns bra att efter dialog med flygbolags- och flygplatsledning nu få en ny tidtabell som passar våra affärsresor bättre, säger Mats Rosander kommunikationsdirektör på Siemens i Finspång.