Berlin är värt en resa året runt, men varför inte kombinera storstadsupplevelser med tyska jultraditioner? Besök fina julmarknader i Berlin och njut av den stämningsfulla adventstiden med hela familjen. Här hittar du både moderna julmarknader med tivoli och nostalgiska julmarknader.

I över 40 år har de de små gränderna i stadsdelen Spandau blivit omgjorda till en fantastisk julmarknad med uppemot 400 bodar på helgerna. Det historiska Gendarmenmarkt är en av de mest kända. Här hittar du bodar med glasblåsare, juldelikatesser och origamikonst. Med 1000 ljusslingor, konserthuset, samt den franska och tyska domkyrkan i bakgrunden, är julstämningen garanterad.

Adventsmarknad hittar du också på Domäne Dahlem, en tidigare herrgård eller ett riddargods, som det kallades i Tyskland. Här kan du bli fascinerad av smeder, keramiker, instrumentmakare, hattmakare och besöka ett väveri. Om inte dessa förslag har väckt ditt intresse, kolla in den här listan med fler än 50 av Berlins julmarknader. Här hittar du garanterat den rätta julmarknaden för dig.

Fira nyårsafton i Berlin

En av Europas största open-air-festivaler utgör en enastående upplevelse i historisk omgivning, nämligen nyårsfesten vid Berlins Brandenburger Tor. Festen sträcker sig över två kilometer, hela vägen från Brandenburger Tor, via Strasse des 17. Juni till Siegessäule. Här dyker det upp många scener med olika shower, och du kan vänta dig internationella artister, laser- och ljusattraktioner, mat från alla världens hörn och en miljon människor som vill uppleva ett spektakulärt fyrverkeri. Den stora open-air-festen är gratis och något att berätta om för vänner och kollegor i 365 dagar framöver…

För den som hellre firar inomhus, men inte vet var, rekommenderar vi att köpa en “8 för 1-biljett”. Här kan du välja bland 26 dansgolv, 30 barer och otaliga lounger med utsikt över ett fantastiskt fyrverkeri. Det bästa är att all dryck, båt- och busstransport är inkluderad i biljetten.

Julshopping på KaDeWe

KaDeWe (Kaufhaus des Westens) är Tysklands mest kända varuhus. Det sträcker sig över 60 000 kvadratmeter och utgör därmed det största varuhuset på Kontinenten. Dörrarna öppnades 1907 och KaDeWe kunde redan då erbjuda mode från Paris och delikatesser från exotiska länder. Så är det än idag, här får du tag på varor av yttersta kvalitet och tjänster i lyxklassen.

Även om du inte har tänkt köpa något, bör du ta en titt på det julpyntade varuhuset som varje år lockar runt 100 000 besökare i adventstid. För den som är på jakt efter julklappar, kan man få extra mycket tid på sig om man åker till Berlin den första eller tredje helgen i december. Söndagen den 3 december och den 17 december håller nämligen alla butiker söndagsöppet.

 

Oavsett om du reser med familj, partner, vänner eller som ensamt partydjur, Berlin har alltid något att erbjuda! Det är bara att kontakta VisitBerlin.