Den sydtyska skidorten Garmisch-Partenkirchen hamnar i listan bland de mest prisvärda orterna i Forex Banks skidindex.. Listan jämför prisläget i 26 olika skidorter under vecka 9, 2016. Kostnaderna som jämförts är exempelvis liftkort, snittpris för en hotellnatt och lunch. Garmisch-Partenkirchen har en prisnivå som är 38 procent lägre än svenska Åre.

Till Garmisch-Partenkirchen tar du dig lättast med flyg till München. Garmisch, som är Tysklands enda skidområde på en glaciär, bjuder på 60 kilometer pister och orörda sluttningar med djupsnö. Här finns pister i alla svårighetsgrader, inte bara för proffs, och snowboard- och freestyle-åkare har gjort regionen till en internationell mötesplats. Olympiska sportarenor, nyårshoppet på världens modernaste backhoppningsanläggning, störtlopp och super-G i nedfarten Kandahar – Garmisch-Partenkirchen är helt enkelt vintersport när den är som bäst. Men man ska inte glömma bort att den vackra lilla dubbelstaden är en kurort med läkande klimat året om, i absolut toppklass, och en perfekt plats för att koppla av och skämma bort sig själv. Läs mer om orten Garmisch-Partenkirchen på www.gapa.de.

Zugspitze är med sina 2 962 meter Tysklands högsta bergstopp och ett fantastiskt utflyktsmål för naturvänner, soldyrkare, vandrare och skidåkare. Man behöver inte vara bergsbestigare för att nå toppen. Från Eibsee skramlar Zugspitz-banan 12 kilometer genom berget och klättrar på några ställen över stigningar med 25 procents lutning, något som kan få passagerarna att nästan tappa andan. Väl uppe på toppen möts man av en överväldigande utsikt över Alperna.