I och med lanseringen av kryssningar i norra Europa lägger Ving till ett helt nytt geografiskt område i kryssningsutbudet. Under de nya kryssningarna kommer resenärerna att kunna stifta bekantskap med såväl dramatisk natur, historia och kultur i Norge, Danmark, Sverige, Finland Estland, Lettland, Ryssland och Tyskland.

– Det är riktigt roligt att kunna erbjuda kryssningar i vår närhet. Ett besök i de norska fjordarna står på mångas önskelista liksom Riga och Tallinn. Dessutom kan St Petersburg besökas utan visum när man åker på en kryssning med oss. Mellan stoppen kan man passa på att äta och dricka gott och utnyttja fartygets alla faciliteter, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Kryssningarna utgår från Köpenhamn och Stockholm. Rutterna västerut går sedan upp i de bedårande vackra norska fjordarna med stopp i exempelvis Stavanger, Bergen, Ålesund och Geiranger men även i Århus och Warnemünde. På kryssningarna i Östersjön görs stopp i bland annat Riga, Tallinn, Helsingfors, Kotka och St Petersburg. Den som önskar kan boka ett kryssningspaket där flyg samt en övernattning i avresestaden ingår, dvs i Köpenhamn eller i Stockholm.

Ving samarbetar sedan tidigare med de fyra rederierna Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Costa Cruises och Norwegian Cruise Line. Samtliga erbjuder kryssningar i norra Europa med fartygen Serenade of the Seas, Costa Mediterranea, Costa Favolosa, Norwegian Getaway och Celebrity Silhouette.

Royal Caribbean Internationals stora och familjevänliga fartyg erbjuder kryssningar både i de norska fjordarna och till hamnar i Östersjön. God mat och läcker design väntar ombord på Celebrity Cruises medelstora fartyg, som riktar sig mer till en vuxen publik. För att uppleva maximal medelhavsatmosfär rekommenderas Costa Cruises som seglar under italiensk flagg med utsökt mat, djärv design och ”la dolce vita” när det är som bäst, vare sig man väljer Atlanten eller Östersjön. Med Norwegian Cruise Line kryssar man med moderna fartyg som erbjuder något för hela familjen, tillsammans med besök i fem olika länder. Dessutom ingår All Inclusive i priset på deras kryssningar i Östersjön.

Prisexempel: Kryssning från Köpenhamn till de norska fjordarna med avresa 3 juni 2017. Flyg från/till Stockholm med SAS, en veckas kryssning med Costa Favolosa inklusive helpension, dryckespaket samt faciliteter och underhållning ombord. Rutten går Köpenhamn – till havs – Hellesylt – Geiranger – Bergen – Kristiansand – Århus – Warnemünde – Köpenhamn. Pris från 12 325 kronor per person.