Möt Tyska Turistbyrån tillsammans med partner från hansastaden Bremen och kur- och vintersportorten Garmisch-Partenkirchen på branschmässan Travel News Market på Stockholm Waterfront Congress Centre den 9 november. Mässan är kostnadsfri för besökare och du bokar smidigt dina möten med oss online i förväg.

Kom och smaka på Tyskland och var med och tävla om en vistelse i Garmisch, fina viner från Bremer Ratskeller och örtlikör från Jägermeister i Wolfenbüttel. Visste du att Tyskland har näst flest Michelinstjärnor i Europa (efter Frankrike) med inte mindre än 292 Michelinkrogar och 352 stjärnor? I fokus i Tyska Turistbyråns/DZT:s marknadsföring 2018 står de tyska regionernas kulinariska specialiteter med kampanjen Culinary Germany. I april planeras exempelvis ett branschevent med stjärnkocken och krögaren Ulf Wagner, som driver Sjömagasinet i Göteborg.

– Det tyska köket har en bred palett av regionala tillagningssätt och specialiteter. Det rika gastronomiska utbudet med alltifrån enklare värdshus till gourmetrestauranger är utmärkande för Tyskland och detta vill vi belysa, säger Petra Hedorfer, styrelseordförande för DZT.

Den kände matprofilen Edward Blom tipsar även han om sina favoritrestauranger i Tyskland i årets kampanj The SwedishLink.

Läkande klimat i vintersportorten Garmisch-Partenkirchen

”Upptäck din sanna natur” – 365 dagar om året. Den här filosofin är central i den kända destinationen Garmisch-Partenkirchens vision. Mittemellan sagolika bergstoppar erbjuder den mest kända orten i de bayerska Alperna en varierande semester på högsta nivå såväl på vintern som sommaren. Storslagen och fascinerande presenterar sig naturen vid foten av Zugspitze, om så på skidor, i vandringskängor eller på mountainbikesadeln. Den kända vintersportorten är dessutom en populär kurort i toppklass med läkande klimat året om. Nytt för i år är den nya kabinbanan Zugspitze, som har sin jungfrufärd den 21 december 2017 och transporterar 580 personer per timme upp till Tysklands högsta berg. Hit tar du dig bekvämt med direktflyg med Lufthansa, SAS, Norwegian eller Ryanair från Sverige till München/Memmingen.

Teknik, sport och kultur i hansastaden Bremen

De världsberömda stadsmusikanternas hemstad har många skepnader. Bremen är en storstad med alla dess fasetter – historia, tradition, hightech, kultur, sport, vetenskap och rymdfart förenas till en ny innovativ helhet. Boka in nästa företagsevent, konferens eller weekendresa i hansastaden Bremen! Gå på ölprovning på bryggeriet Beck’s, se Bundesligafotboll live på Werder Bremens hemmaarena Weserstadion, se hur en Mercedes-Benz byggs och provkör själv en SUV i 80 graders lutning på offroadbanan ”The Rock”. Sommartid tar du dig extra smidigt till Bremen med Ryanairs direktflyg från Stockholm Skavsta.

Tradition, kulinariska läckerheter och shopping i Wonderful 9+1

Upplev en perfekt dag i Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg och Wolfenbüttel eller i ”bilstaden” i Wolfsburg. Oavsett om du gillar gamla hus, kulinariska upplevelser och kulturella höjdpunkter, shoppingparadis, trendiga restauranger, värdshus eller bilstaden (Autostadt) i Wolfsburg, så har de 10 städerna i Niedersachsen mycket att erbjuda.