Att ta med bilen på sommarsemestern ger både frihet, flexibilitet och utrymme för spontana stopp. Tyskland erbjuder stränder, mysiga byar, alptoppar, vinodlingar och gastronomiska upplevelser. Låt Stena Line köra de första milen och starta resan pigg och utvilad.

Tysklands charmiga hansastäder är rika på historiska byggnadsverk, gamla magasin, karakteristiska gavelhus och praktfulla rådhus. Stralsund var idealiskt för handel och sjöfart med sitt läge vid Strelasund. Wismar ståtar med Nordtysklands största torg där många evenemang äger rum, däribland Schwedenfest den 20-23 augusti som anordnas årligen till minne av att staden länge var svensk. Både Wismar och Stralsund finns med på UNESCO:s världsarvslista. Greifswald som ligger mellan öarna Usedom och Rügen erbjuder ett av Tysklands vackraste segelområden.

Efter att en gång ha varit Hansans viktigaste medlem är Rostock fortfarande delstatens handelsmetropol. Tillsammans med havsbadet Warnemünde förenar man modernt storstadsliv med stadens gamla maritima traditioner. I Neubrandenburg kan du njuta av den välbevarade ringmuren och de små korsvirkeshusen som är omsorgsfullt restaurerade och idag rymmer gallerior, butiker och mysiga krogar.

Missa inte heller ett besök i Mecklenburgs huvudstad och äldsta stad, Schwerin. En fjärdedel av ytan är vatten och på en ö mitt i stadens sjö tronar Schwerins vackra sagoslott. På Rügen, som kallas för Tysklands Riviera, hittar du fantastisk natur, bokskogar och vita kritklippor. Här kan du njuta av allt från långa sandstränder och härliga strandpromenader till många vackra pensionat och spaanläggningar längs med hela bukten. Dessutom finns det många trevliga restauranger som serverar lokalproducerade godsaker till en bra prisnivå.