Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) har utsett Dresden i Sachsen till arrangör av den 44:e Germany Travel Mart. Germany Travel Mart™ är reselandet Tysklands största konferens för incomingturism. Branschevenemanget anordnas årligen av DZT i samarbete med olika partnerregioner och -städer.

Under det tre dagar långa arrangemanget möts cirka 300 tyska utställare och över 500 högprofilerade inköpare från resebranschen samt journalister från 50 länder. Under Tysklands viktigaste B2B-plattform samlas Key Account Managers från hela världen för att höra mer om de senaste resetrenderna i Tyskland, knyta nya kontakter och fördjupa gamla samt samtala med branschfolk och ingå affärsavtal. Den 44:e GTM äger rum den 6-8 maj 2018.

– Dresden är med sina knappt 900 000 internationella övernattningar föregående år ett av landets mest populära stadsresmål. Vi gladde oss därför lite extra över Dresdens ansökan som arrangör för GTM Germany Travel MartTM. Vi har sedan många år tillbaka ett intensivt och konstruktivt samarbete med stadens turismansvariga och Dresden har varit en återkommande samarbetspartner till DZT vid internationella marknadsföringsaktiviteter. Med DZT:s och Dresdens gemensamma bloggarkampanj #youngDresden, positionerade vi elbmetropolen som en världsöppen, internationell och tolerant stad i ett dynamiskt marknadsföringsklimat. Vi är övertygade om att Dresden i sin värdroll kommer att utnyttja möjligheten att iscensätta denna unika kulturstad med dess attraktiva omgivningar, Petra Hedorfer, styrelseordförande för Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT)

Dr. Bettina Bunge, VD för Dresden Marketing GmbH (DMG), Dresdens officiella paraplyorganisation för marknadsföring, berättar:

– År 2018 välkomnar vi de viktigaste resesäljarna, resejournalisterna och beslutsfattarna till Germany Travel Mart™ och får möjlighet att presentera vår vackra stad med dess rika historia och högklassiga kulturutbud mitt i den mångfaldiga regionen Sachsen. Vi tackar DZT för förtroendet när de valde ut vår stad som arrangör.

Dresden är levande tradition. Det är inte bara våra många besökare – inhemska som utländska – som är begeistrade över vår särskilda Dresden-anda utan även de forskare och företagare som lever och verkar här. GTM 2018 kommer att förena tradition med modernitet; vi visar upp lika delar nya locations som Ostrapark – en före detta industriareal som står outnyttjad – och välkända turistmagneter som den sachsiska ångbåtsflottan som är den äldsta och största hjulångarflottan i världen. För oss är det även viktigt att kunna presentera stadens relevanta aktörer som Messe Dresden, det internationella kongresscentret Congress Center Dresden och våra kulturinstitutioner. Budskapet till våra gäster lyder: ”Känn er välkomna. Dresden ser fram emot ert besök!”