På webbsidan www.germany.travel presenterar en Luther-figur från Playmobil i sju 360°-videor utvalda orter ur reformatorns liv som är intressanta ur ett historiskt och turistiskt perspektiv. En animerad film presenterar dessutom på lättbegripligt sätt relevanta fakta och information om Luther.

I webbsidans mediagalleri finns olika filmer och bilder på temat samlade. De viktigaste orterna som Lutherstäderna Wittenberg, Eisleben och Mansfeld, Torgau, Schmalkalden, den medeltida borgen Wartburg i Eisenach, Erfurt, Augsburg, Coburg, Worms och Heidelberg har märkts ut på en interaktiv karta. Åtta ”Lutherrutter” i Luthers fotspår illustrerar reformatorns livsstationer på 30 olika språk. Som ett led i kampanjen bjuds bloggare och influencers på resor till utvalda platser längs Luther-rutterna och dessa kommer att tematiseras på alla relevanta sociala medier som Facebook, Instagram och YouTube och finns samlade under hashtaggen #luthercountry.

– Vår temakampanj kring reformationsjubileet går i linje med DZT:s digitala strategi. Vi använder symbolfiguren Martin Luther och reformationens stora samhälleliga verkningsradie för att förmedla en modern och uppdaterad bild av kulturresmålet Tyskland. Kommunikationsmedel som 360°-videor används marknadsspecifikt på våra internetplattformar och alla relevanta sociala media-kanaler, Petra Hedorfer, styrelseordförande i DZT.

I vår senaste produktion presenteras Nürnberg i en 360°-panoramatour. Under reformationen var staden med sina 21 tryckerier en av Tysklands ledande mediastäder, och från Nürnberg spreds reformationsflygbladen snabbt ut i resten landet. Religionssamtalen i Nürnberg år 1525 mellan de traditionellt troende och evangelisterna blev en av reformationens nyckelhändelser. Det fick till följd att stadens råd anslöt sig till reformationsrörelsen, och Nürnberg blev evangeliskt under de följande nästan 300 åren.

Playmobilfiguren Luther, som figurerar i ett flertal marknadsföringsåtgärder och som utvecklats i samarbete mellan DZT och Congress- und Tourismus-Zentrale Nürnberg, agerar reseguide i denna 360°-video.