Vad har till exempel stadsparken i Neumünster att göra med industrialiseringen? Den 17 och 18 juni 2017 äger ”Tage der Industriekultur am Wasser“ (sv. ”Industrikulturens dagar vid vattnet”) rum för fjärde gången i metropolregionen Hamburg och vill bland annat besvara den frågan.

I år besiktigas noggrant över 130 industrikulturminnen i metropolregionen Hamburg inom ramen för visningarna. I Neumünster, en gång textil- och läderindustrins högborg i Nordtyskland, visar muséet Tuch + Technik 2000 år textilhistoria och stadshistoria på 2 000 kvadratmeter. För gäster från Sverige erbjuds en särskild service den 17 juni: en kostnadsfri stadsvisning på svenska, som orienterar sig kring industrikulturens väg. Start är kl. 10 vid turistinformationen på Großflecken. Denna industrikulturella väg är den första i metropolregionen Hamburg. Några av de 25 industrihistoriska stationerna på vägen presenteras under stadsvisningen och deras historiska bakgrund belyses.

Kombinera denna stadsvisning utöver det vanliga med shopping i Designer Outlet Neumünster eller flanerande i centrum med den nya gallerian Holsten-Galerie. Eller är du mer intresserad av konst och kultur? Då får du inte, vid sidan om muséet Tuch + Technik, heller missa Gerisch-skulpturparken: 28 skulpturer i en förtrollande trädgårdsanläggning.