Det är tredje året i rad som Linnéuniversitetet anordnar en nybörjarkurs i tyska på plats i Tyskland. Högskolekursen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Kursen genomförs i samarbete med Internationella Skolorna och vänder sig både till nybörjare och personer som vill repetera sina kunskaper från grunden.

Alla lärare har tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Undervisningen sker på tyska, vilket gör att studenterna snabbt skaffar dig grunderna i språket. Efter genomförd kurs har de uppnått behörighet motsvarande tyska 3 på gymnasienivå. Därmed öppnas dörrarna till fortsatta högskolestudier i tyska i Berlin, Düsseldorf och Köln.

Som en del av kursen organiseras intressanta studieresor, exempelvis till Köln och Bonn. Skolan i Düsseldorf ordnar träffar med tyska studenter, samt hjälper till med kontakter för boende. Düsseldorf har 600 000 invånare och ligger fint belägen vid Rhen. Staden har en internationell prägel och är en metropol för konst, kultur och arkitektur. Undervisningen på ”Tyska för nybörjare i Düsseldorf 30 hp” bedrivs i centralt belägna lokaler, på gångavstånd från Altstadt (Gamla stan) och den vackra strandpromenaden.

Tyska för nybörjare i Düsseldorf, 30 hp

  • Kurstid: februari – maj 2018
  • Ansökan: senast 16 oktober via www.antagning.se
  • Öppen för sen ansökan fram till kursstart
  • Både för nybörjare och personer med vissa förkunskaper
  • Högskolekursen är kostnadsfri och ger CSN