Jul och lucia närmar sig och ett gäng från Umeå och Örnsköldsvik är på väg till ett stort äventyr i Bremen i Tyskland. En luciaturné med 25-30 spelningar väntar i december. Turnén är ett samarbete mellan musikestetiska programmet vid Umeå Internationella Gymnasium och Nolaskolan i Örnsköldsvik samt Svenska Konsulatet i Bremen.

-Det är en helt fantastisk upplevelse att få åka till Tyskland och sprida den vackra svenska Luciatraditionen, säger Petra Umaerus sånglärare vid estetiska programmet på UIG, Umeå Internationella Gymnasium.

Petra Umaerus, tillsammans med Jennie Lindh, sånglärare vid estetprogrammet – Nolaskolan har valt ut 5 elever genom audition så tillsammans är det totalt 7 personer som åker på resan.

Spelningar i domkyrka, kloster, köpcentra, julmarknad, hemmafester, hotell, restauranger är inplanerade.

-En liknande resa gjordes förra året, med andra elever och bl. a. kom ca 1600 personer till domkyrkan för att se vårt svenska luciatåg, säger Petra Umaerus och ser med stolthet fram emot även denna resa.

En skiva kommer att spelas in nu på fredag i Sävar kyrka och på måndag den 4 december kommer det att vara en genrepskonsert med publik i aulan på Folkuniversitetet klockan 19.00. Gruppen kommer att befinna sig i Bremen 5-10 december. Gruppen repeterar tillsammans torsdag och fredag den här veckan 23-24/11 och de tar varmt emot besök för dem som är intresserade.