Efter förra årets öppning av Pirellis första flaggskeppsbutik, “P Zero World” i Los Angeles, inviger den italienska däcktillverkaren i dag sin första europeiska motsvarighet i München i Tyskland.

Den nya flaggskeppsbutiken understryker Pirellis fortsatta satsning på det så kallade ”prestige”-segmentet i Europa, med däck för några av världens mest exklusiva bilmodeller. Från södra Tyskland härstammar ett antal av världens främsta biltillverkare, till vilka Pirelli levererar däck både för originalmontering och för eftermarknad. Det är också ett av de områden i Europa som har den högsta andelen premium- och prestigebilar.

På en yta om ca 1000 kvadratmeter erbjuds kunder produkter och tjänster av högsta klass som tar avstamp i Pirellis strategi “Perfect fit”, med specialutvecklade däck till utvalda bilmodeller och proffsservice. Kunder kan även gå in på djupet i Pirellis värld och ta del av Pirellis senaste P Zero-däck, både för Formel 1, personbilar och cykel, med ikoniska bilder från Pirellis populära kalender The Cal som inramning.